Chokladpraliner för äkta chokladlovers

150 g choklad
100 g mörk choklad (70%)
1 dl vispgrädde
1 tsk flytande glukos eller honung
.
Garnering:
150 g mörk choklad
kakao
.
Börja med att hacka chokladen och lägg i en rostfri bunke. Koka upp grädden och glukosen/honungen.
Häll gräddblandningen över chokladen och rör till en jämn smet. Häll tryffeln i en plastpåse och lägg in i kylskåpet över natten.
Smält chokladen på låg värme eller över vattenbad och lägg kakaon på ett fat. Ta sedan bitar av den stelnade tryffeln och forma snabbt till "bollar" innan de penslas med/ doppas i chokladen. Rulla i kakao och lägg på ett fat. Låt stå i kylen minst en halvtimme för att chokladen ska stelna ordentligt.
.
.
.
Tänk på att det kan bli mycket kladdigt i köket när man gör praliner... Och man får choklad över hela händerna. Men det är alltid värt det!

RSS 2.0