Hemgjord tomatmarmelad med ingefära och citron..
1 1/2 kg tomater
2 citroner
150-200 g färsk ingerfära
2 kg socker
1 flaska Certo fruktpektin
Skölj tomaterna och ta bort kvistfästet. Skär sedan i små bitar och lägg direkt i en stor gryta. (4-5 liters gryta) Tvätta citronerna, riv skalet och pressa ur saften. Häll skalet och saften på tomaterna. Skala ingefäran och riv den direkt ner i grytan. Låt allt koka under lock på svag värme i ca 15 minuter. Rör i sockret och koka i ytterligare några minuter, beroende på hur fast marmelad du önskar. Ta grytan från spisen och blanda i fruktpektinet ordentligt. Skumma vid behov. Häll upp marmeladen i fina burkar och förvara kallt.
Njut den gärna till ett gott, nybakat bröd eller varför inte till en god ostbit?


Kommentarer
Trackback