Jättemaränger!
ca 20 stora maränger. Ugnstemperatur 130 grader.

2 1/2 dl äggvita (ca 6 ägg)
5 1/2 dl strösocker
75 g mörk choklad, 64-70 %
Sätt ugnen på 130 grader. Blanda äggvita och socker i en rostfri, stor bunke. Sätt bunken i ett vattenbad och värm marängsmeten till 55-60 grader. Glöm inte att vispa hela tiden! Ta bort bunken från vattenbadet och flytta över den till ett kallt vattenbad och vispa smeten med en elvisp tills den kallnat.
Smält chokladen på svag värme i mikro eller på spisen. Vänd ner den smälta chokladen i marängsmeten så att den blir marmorerad. Klicka ut maränger med hjälp av två skedar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda marängerna i mitten av ugnen i cirka 40-50 minuter, beroende på marängernas storlek. De ska vara lite sega i mittern.
Detta blir fantastiskt goda, frasiga maränger som är lika trevliga att bjuda på till fest som till vardags! Eller varför inte ta en själv till kaffet?



Kommentarer
Trackback