Vaniljkrämbullar..

Idag har det varit något av en bakstuga i vårat kök. Jag, min mamma och min bror har alla bakat olika saker. Mamma och jag har nyligen skapat den här matbloggen för att hålla ordning på och dela med oss av alla godsaker vi gillar. Personligen tänkte jag lägga ut receptet på vad jag bakade idag. Underbara vaniljkrämbullar!
  • Ugnstemperatur: 250 grader i ca 8 minuter.  Antal: ca 40 st
50 g jäst
200 g smör
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 dl socker
1 krm salt
2 krm bakpulver
1 ägg
13-14 dl vetemjöl
  • Fyllning: Gör en fast vaniljkräm.
  • Pensling och garnering: Smält smör och strösocker
Smula sönder jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken och grädden. Låt degspadet bli knappt fingervarmt. Häll lite av degspadet över jästen så att jästen löser sig. Tillsätt resten av degspadet, socker, salt, bakpulver, ägg och största delen av mjölet. Arbeta degen smidig och lägg upp den på ett bakbord. Dela degen i ca 4 bitar och kavla ut. Degen får inte bli tunnare än 2-3 mm tjock. Skär ut fyrkanter, ca 6x6 cm stora. Lägg en klick kall vaniljkräm i mitten på varje fyrkant och nyp ihop alla fyra hörnen väl. Det är viktigt att snörpa ihop ändarna noga så att krämen inte läcker ut. Lägg bullarna med den ihopvikta sidan nedåt på bakplåtspappersklädd plåt.
Låt bullarna jäst till dubbel storlek i ca 1,5 timme. Sedan ska bullarna gräddas i mitten av ugnen i 250 grader i ca 8 minuter. Pensla de varma bullarna med smält smör och doppa dem i strösocker.
  • Bullarna blir lätta, luftiga och är mycket goda till en kopp kaffe eller ett stort glas mjölk!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0